Lejla ResicЛЕЈЛА РЕШИЋ, министар управе и локалне самоуправе

Рођена 8.децембра 1981. године, у Приједору, гдје и данас живи.

Дипломирала журналистику на Факултету политичких наука у Сарајеву, гдје је тренутно и магистрант на катедри за политологију.

Као новинар и уредник радила 10 година, најдуже на Радио – телевизији Републике Српске.

Говори енглески, талијански и њемачки језик.

Обавља функцију  министра управе и локалне самоуправе Републике Српске у другом мандату.

Члан је Главног одбора Демократског народног савеза.

Није удата.

 

 

Dane MalesevicПрофесор др ДАНЕ МАЛЕШЕВИЋ, министар просвјете и културе

Рођен 19.07.1952. године, у мјесту Чивчије, општина Прњавор. Након завршених основних студија, на којима стиче звање професора политехничког васпитања и образовања, 2011. године, одбранио је и докторску тезу која се односи на квалитет средњег стручног образовања.

Радио је као професор а потом као директор Техничке школе у Градишци, савјетник у Министарству просвјете и културе Владе Републике Српске те обављао функцију начелника Одјељења за друштвене дјелатности општине Градишка.

Као истакнути стручњак у области просвјете, био је укључен, између осталог у израду номенклатуре занимања за средње стручно образовање, за институционални развој стручног образовања те развој наставних планова и програма за основу школу  и средње стручне школе у Републици Српској. Био је ангажован и у изради  бројних пројеката који се првенствено односе на стратегију средњег стручног образовања и његову реформу.

За допринос развоју образовања, од стране Скупштине општине Градишка, 2001. године добио је Повељу са златним грбом општине.

Предсједник је Регионалног одбора ДНС-а Лијевче поље.

 

Nedjo TrninicНЕЂО ТРНИНИЋ, министар саобраћаја и веза

Рођен 25.4.1956. године, у Рамићима, општина Кључ. Завршио Машински факултет у Бањалуци. Извјесно вријеме радио као професор у Средњошколском центру у Кључу. Као успјешан привредник био је управник производњe, технички руководилац електромашинског одржавања у Руднику олова и цинка “Сасе“ Сребреница а потом и технички директор у Фабрици за прераду лаких, обојених и племенитих метала “11. март“, такође у Сребреници.

Од 2000. године је генерални директор Фабрике за поцинчавање д.о.о. Сребреница, која је, за успјешно пословање у три наврата, од стране Привредне коморе РС, проглашавана међу три најуспјешнија предузећа Српске.

Предсједник је Савјета Подручне привредне коморе Бијељина и члан Управног одбора Привредне коморе Републике Српске за област металне индустрије. Стални је  судски вјештак машинске струке. Био је одборник у Скупштини општине Братунац а од 2010. до 2014. године и посланик у Народној скупштини РС.

За успјешан рад у привреди добитник је више награда и друштвених признања.

Учесник је Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске. Живи у Братунцу, ожењен, отац два сина.

Предсједник је Регионалног одбора ДНС-а Зворник.