ПАВИЋ: ДНС НЕ МОЖЕ ПОДРЖАТИ ПРОДАЈУ „ЉУБИЈЕ“

ПАВИЋ: ДНС НЕ МОЖЕ ПОДРЖАТИ ПРОДАЈУ „ЉУБИЈЕ“

БАЊАЛУКА, 3. МАЈА  – Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је вечерас да ДНС не може подржати продају државног пакета акција у Рудницима жељезне руде /РЖР/ „Љубија“ у Приједору компанији Израел инвестмент груп.

„Једноставно, Израел инвестмент груп није кредибилан, нити гарантује да ће се руда у `Љубији` копати. То је основни разлог зашто то нећемо подржати, јер је наш циљ да се руда копа, људи запошљавају и да Жељезнице /Српске/ раде“, рекао је Павић вечерас новинарима у Бањалуци.

Говорећи о зворничкој компанији „Алумина“, Павић каже да је став ДНС-а да треба поштовати судске пресуде.

„Без обзира што смо незадовољни правосуђем, морају се поштовати судске одлуке“, додао је Павић.

Потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић оцијенио је да ДНС једини и од почетка има јасан став у вези са продајом акција РЖР „Љубија“.

Он је додао да сутрашње саслушање пред Одбором за привреду Народне скупштине представља процедуралну радњу у скупштини, гдје се поштују и пословник о раду и законски прописи.

„То саслушање ће сутра бити обављено, а права и обавезе комисије која је то заказала јесте да обави разговор и да неке закључке уколико до њих дође“, рекао је Чубриловић.

Одбор за привреду Народне скупштине Републике Српске одржаће сутра у 12.00 часова јавно саслушање о Приједлогу одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји 64,9 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде „Љубија“ Приједор методом непосредног одабира купца.