У Народној Скупштини Републике Српске, у мандату 2014-2018. година дјелује Клуб ДНС-СРС и има шест  посланика:

 

Spomenka StevanovicСПОМЕНКА СТЕВАНОВИЋ, дипл. правник

Рођена 01.04.1962. године у Тршићу, општина Зворник. Завршила Правни факултет у Београду. Посједује дугогодишње радно искуство у општинској управи и привреди, власница је предузећа „Фершпед“ ДОО Зворник.

Више пута бирана за одборника у СО Зворник. Посланик у Народној Скупштини Републике Српске била у два мандата (2006 – 2010. и 2010 – 2014. година). На општим изборима 2014. године поново је изабрана за посланика у Републичком Парламенту и предсједника Клуба посланика ДНС- НС-СРС  у НС РС.

Предсједник је ОО ДНС Зворник, потпредсједник је ДНС–а, члан Главног одбора и члан Предсједништва странке.

Удата.

 

Dusko IvicПрим. др ДУШКО ИВИЋ, спец. пластичне и реконструктивне хирургије

Рођен 09.10.1961. године у Бистрици, општина Приједор. Завршио Медицински факултет у Бањој Луци, а специјализацију из пластичне и реконструктивне хирургије у Београду. Запослен у ЈЗУ Болница „Др Младен Стојановић“ Приједор.

Члан је Главног одбора  ДНС-а и до избора на мјесто посланика у НС РС, био је  предсједник Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Приједора. Био је и члан Управних одбора у високим и средњим школама, као и директор Болнице у Приједору.

Извјесно вријеме руководио одређеним бројем спортских клубова у Приједору. У једном мандату био и члан Комисије за избор спортисте града Приједора. Отац једног дјетета.

 

Slavko GligoricСЛАВКО ГЛИГОРИЋ, дипл. инжењер саобраћаја

Рођен 05.05.1962. године у мјесту Бољанић, општина Добој.

Завршио је Технички факултет. Запослен у Жељезницама РС а.д.Добој, на мјесту директора Сектора за жељезничко- комерцијалне послове.

Предсједник је Главног одбора ДНС Добој, потпредсједник Регионалног одбора  ДНС-а  и члан Главног одбора ДНС-а РС .

Предсједник је Савјета за спорт и омладину у Скупштини града Добоја и дегелат Скупштине фудбалског Савеза РС.

Посебно се залаже за бољи живот младих у Добоју, као и пензионера те  развој привреде у овом дијелу Српске.

Ожењен је и отац двоје дјеце.

 

 Milan DakicМИЛАН ДАКИЋ , економиста вањске трговине

Рођен 1975. године у Бијељини. Настањен у селу Средња Чађавица код Бијељине.Угледан приватни предузетник и домаћин, доказани стручњак у области воћарства.

Предсједник је  Градског одбора ДНС-а Бијељина и члан Главног одбора ДНС-а Републике Српске. Одборник у Скупштини града Бијељина у другом мандату.Залаже се за стриктно провођење програмских циљева ДНС-а као јединог пута ка пуном напретку Републике Српске и БиХ.

Ожењен, отац двоје дјеце.

 

Neda PetricНЕДА ПЕТРИЋ,  дипл. правник (СРС)

Рођена 1984. године у Сарајеву. Основну школу и Гимназију завршила у Вишеграду.  Дипломирала на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву  а потом на Правном факултету у Београду завршила мастер студије.

Од 2008. године запослена у Јавној установи Центар за културу “Семберија” Бијељина, на радном јесту уредник програма.

Удата. Мајка једног дјетета